Logo

Quinoa

Änglamarks økologiske quinoa

Quinoa har sin oprindelse i Andesbjergene i Sydamerika, hvor den meget nøjsomme plante er blevet dyrket i årtusinder. Frøene er næringsrige og er derfor en vigtig del af kosten i bl.a. Andes. Quinoa findes i flere farver, mest almindelig er lys, rød og sort, og den indeholder ikke gluten.

Du finder quinoa i midten af madpyramiden. Quinoa er ikke et fuldkornsprodukt. Quinoa har et lavt energiindhold og et højt indhold af protein. Proteiner er byggesten til dine muskler og væv, og de gør din krop mæt. Quinoa er en god kilde til vitamin E, som styrker dit immunforsvar. Samtidig er quinoa en god kilde til B-vitaminerne, som hjælper din krop med at omdanne måltidet til energi. De har især et højt indhold af folat, som hjælper din krop med at vedligeholde dine røde blodceller og dit DNA. Quinoa har et højt indhold af mineralerne kalium, fosfor, jern, zink og mangan, som styrker dine knogler, muskler, dit blod og dit immunforsvar, og giver din krop energi. Samtidig har quinoa et højt indhold af mineralet magnesium, som hjælper din krop med at optage kalk og kan afhjælpe kramper i musklerne. Quinoa indeholder ikke gluten.

produktfoto til quinoa sort.png
produktfoto quinoa hvid.png
produktfoto quinoa rød.png

Änglamarks kolonialserie

Änglamark kolonialserie breder sig fra de kendte pasta-klassikere til det lidt mere modige alternativer såsom couscous og quinoa. Bælgfrugter er fedtfattige og indeholder masser af vitaminer, mineraler og kostfibre, som er med til at holde dig mæt og rask. Proteinindholdet i bælgfrugter er højt. Derfor kan de helt eller delvist erstatte kød i dine måltider. Hvis du gerne vil leve mere vegansk, kan du se vores veganske sortiment her, som hele tiden udvides med både slik og mælkeprodukter.