Logo

Solråd

5 gode råd om solbeskyttelse fra Änglamark

1) Søg skygge og undgå solen helt ml. kl. 12-15

2) Brug rigeligt med solcreme! Én håndfuld til én krop

3) Brug mindst faktor 15 i Danmark og 30, hvor solen er stærkest

4) Brug solcreme, der beskytter mod både UVA og UVB stråler

5) Brug vandfast solcreme – og husk at påføre igen

Søg skygge

Den mest effektive beskyttelse mod solens stråler er at opholde sig i skyggen, at smøre solcreme på, hvor tøjet ikke dækker og helt at undgå solen mellem kl. 12 og 15, da solens UV stråler er stærkest her.

Brug rigeligt

Det er meget vigtigt at smøre rigeligt med solbeskyttelse på. Bruger du for tyndt et lag, nedsættes beskyttelsen betragteligt. Selvom Änglamark solcremerne er vandfaste, anbefaler vi derfor stadig, at du smører på flere gange i løbet af dagen, især når du sveder, og efter du har badet og tørret dig.

Voksne skal bruge ca. 40 ml solcreme til fordeling på hele kroppen, hvilket svarer til en voksen håndfuld. Børn skal bruge ca. 20 ml til kroppen, hvilket svarer til en børnehåndfuld.

Helt uden parfume og allergifremkaldende stoffer

Hele Änglamarks serie af solcremer indeholder ingen allergifremkaldende stoffer, og er helt uden parfume og farvestoffer. De er alle mærket med både Svanen og Den Blå Krans fra Astma-Allergi Danmark.

Svanemærkede produkter må heller ikke indeholde stoffer, der er på EU’s liste over mistænkte hormonforstyrrende stoffer.

Brug mindst faktor 15

Kræftens Bekæmpelse anbefaler, at man bruger svanemærkede og allergimærkede solcremer med minimum faktor 15 på de dele af kroppen, der ikke er dækket af tøj. Den bedste beskyttelse mod solens uv-stråling er skygge og tøj og at bruge solcreme, hvor tøjer ikke dækker.

Læs mere om Kræftens Bekæmpelses råd om solcreme her

https://www.cancer.dk/solkampagnen/

En rapport fra Miljø- og Fødevarestyrelsen viste i april 2017, at vi får langt fra den solbeskyttelsesfaktor, der står på solcremen, fordi vi bruger for lidt af det. Læs om rapporten her:

http://mst.dk/service/nyheder/nyhedsarkiv/2017/apr/hvornaar-rammer-du-faktor-15/?kilde=Facebok&side=Hverdagskemi